Kırşehir’de, 150 yatak kapasiteli Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kurularak Kırşehir’in yeraltı zenginlikleri milletin hizmetine sunuldu. Kırşehir için marka değer oluşturduğu tartışılmaz bir gerçek.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı bundan tam 3 sene önce teslim alındı ve hizmet vermeye başladı
REKTÖRE İNŞAATI KİME YAPTIRDIĞINI BİLMİYOR
31 Mayıs 2016 tarihinde inşaatına başlanan Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Toplamda 17 bin metrekare inşaat alanına kurulan ve A,B,C,D,E,F,G,H ve J olmak üzere 9 bloktan oluşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda, 4 derslik, 22 öğretim elemanı odası, 23 ofis, 8 Laboratuvar, 8 özel rehabilitasyon odası, 2 toplantı odası, 8 poliklinik, 27 uygulama odası, 1 fitness -plates odası, 2 genel, 1 çocuk, 1 grup egzersiz havuzu ile 8 kaplıca banyo odası ve 4 tedavi odası bulunuyor.
146 yatak kapasitesine sahip olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesinin ERDAŞ inşaat tarafından, ödeneği Kalkınma Bakanlığı tarafından tahsis edilerek şehrimize kazandırıldı. TOKİ sürecin hiç bir aşamasında yer almadı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan bir haberde “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş, Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet Tercan ve ekibi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Rana Erdem, öğretim üyeleri Prof. Dr. Figen Tuncay ve Yrd. Doç. Dr. Fatmanur Aybala Koçak ile birlikte inşaatı devam eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatını gezerek yerinde incelemelerde bulundular. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tamamlandığında yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunan heyet, pilot üniversite süreci ile birlikte hastanenin şehir için farklı bir değer yaratacağını söylediler.” ifadeleri ile bir haber mevcut. 2017 tarihli habere göre inşaatın geçmişi ile bilgisi olmama ihtimali olmayan rektör neden kamuoyunu yanıltarak inşaatı TOKİ yaptı dedi?
REKTÖR NEDEN TOKİ YAPTI GAFI YAPTI?
Aylardır havuzların tamiratını yapamayarak tesisin boş yatmasına sebep olunan olaya Rektörün verdiği yanıt şu şekilde;
“Şuan da biz Fizik Tedavi Hastanemizde mal sahibi olmakla beraber hastanemizle tamamen Sağlık Bakanlığı’na devretmiş durumdayız. Hastanenin işletmesinin tamamı bakanlıktadır. Biz burayı yaparken TOKİ ile çalışmıştık. TOKİ’nin kendine özgü bir çalışması var biliyorsunuz. Biz taleplerimizi söylüyoruz, süreçle alakalı tabi ki onları uyarıyoruz. Şurası-burası olmadı diyerek ama tamamen TOKİ’nin elindedir. TOKİ’nin kabul prosedürleri işleniyor. Bu prosedürler içerisinde bize devredilmişti. O süreçte havuzlarda kaçak olmadığı şeklinde devredilmişti. Ama arkasından hastane açılamadı. Çünkü pandemi girdi araya ve açılamadı. 2 sene kadar kapalı kaldı. Sonra bizim protokolleri tamamladıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devir işlemlerimiz tamamlanınca buradaki havuzlar doldurulduğunda bir kaçak tespit edildi. Bununla alakalı bizde yardım etmeye çalışıyoruz. Havuzlardaki kaçaklar noktasında bir çok işlem yapıldı. Yapılan epoksi boyalarla birlikte istediğimiz ölçüde bir başarı sağlanamadı. Sayın bakanımız buraya geldiğinde bu konu kendisine arz edildi. Bununla alakalı süreç o zamandan başlatılmıştı. Ödenek çıkartılması ve tamir edilmesi süreci başladı. Süreç devam ediyor. O süreçle ilgili bizim bir müdahale şansımız yok. Biz zaman zaman sözlü olarak uyarılarda bulunuyoruz bu işin hızlandırılmasıyla alakalı. Ama süreç biraz uzadı. Bu sürecin uzaması da tabi ki de hoş bir şey değil. Sayın vekilimizin de bakanımızın o talimatında orada bulunduğunu ve kendisinin de yakından ilgilendiğini biliyoruz. Bu süreç şuan da tamamlanma aşamasında.”
Bu gönderiyi Instagram’da gör
HASTANE SÜRECİNDE KATKI SUNANLAR
Yaklaşık 2700 metre toplam uzunluğa sahip olan jeotermal hatta suyun sıcaklığı yaklaşık 50 derece olarak ölçüldü. İl Özel İdaresi tarafından 2019 yılı için verilen 10lt/sn pompa kapasitesi üniversite için 40lt/sn olarak hazırlandı. Kuyu sayısı ve kapasitenin artması ile birlikte üniversiteye pompa kapasitesi dört katına kadar çıkabilecek şekilde hazırlandı.
Üniversite pilot projelerine katkı sağlayacak olan jeotermal su, hem jeotermal serayı besleyecek hem de pilot projelerin önemli bir ayağını oluşturan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine destek verecek. Terme Sahasında Jeotermal Kaynağın Temini ve Proje Sahalarına İletimi Projesi kapsamında testler 14 Şubat 2019 tarihi itibarıyla tamamlanarak jeotermal suyun üniversitede kullanımı sağlandı.