Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kırşehir'de Altın Madeni İstemiyoruz

Kırşehir Altın Madeninde “Vahşi Madenciliği Göreceksiniz”

Kırşehir’e açılmaya çalışılan Çimeli Altın madeninde çed başvurusu yapıldı ve Koç holdinge bağlı Demir Export firması altın çıkartmak için onay bekliyor. Konuya ilişkin Medya Kırşehir’e açıklamalarda bulunan uzmanların yorumu bir hayli ürkütücü, uzmanlar Kırşehir Altın Madeninde “Vahşi Madenciliği Göreceksiniz” ifadelerini kullanıyor.

Kırşehir'e açılmaya çalışılan Çimeli

Kırşehir Altın Madeninde “Vahşi Madenciliği Göreceksiniz”

Altın çıkartmak için gözünü karartan firmalar, doğa, tabiat, canlı demeden geleceğimizi karartmaya devam eden adımlar atıyor, bunun en yakın örneklerinden bir tanesi de Kırşehir Boztepe Çimeli’de kurulacak olan Koç holdinge bağlı Demir Export firmasının işletme ruhsatını aldığı Altın Madeni.

https://medyakirsehir.com/

Seyfe gölü ile Buzluk dağı arasında bulunan, içerisine Çuğun gölü, Özbağ, Kervansaray dağı, Boztepe, Körpınar ve Çimeli köylerini içerisine alan devasa bir yok edişle karşı karşıya olan Kırşehir’de tedirgin bekleyiş sürerken, Kırşehir Kent Konseyi ve Kırşehir Belediyesi halkı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalrı yapmaya devam ediyor.

VAHŞİ MADENCİLİĞİ GÖRECEKSİNİZ

Konuya ilişki görüşüne başvurduğumuz maden mühendislerinden Medya Kırşehir’e yapılan açıklamalar ise şu anda buz dağının görünen yüzü ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Uzmanlar, ÇED başvuru dosyasında yer alan bilgilerin sadece ruhsatı alabilmek için teknik olarak hazırlanmış detaylar olduğunmu belirtirken “Vahşi Madenciliği Göreceksiniz” ifadelerini kullanıyor.

https://medyakirsehir.com/

Uzun yıllar altın ve kömür madenlerinde çalışmış uzmanların görüşlerine başruran Medya Kırşehir‘e yapılan açıklamalardan bazı başlıklar şu şekilde;

HAYVANCILIK BİTECEK

“ÇED Başvuru dosyasında maden sahası yerleşim planı haritası incelendiğinde 3 yerleşim alanına “Çimeli, Körpınar, Boztepe” de konutlara ve besi çiftliğine mesafeler sıfır. Bu mesafeden yapılacak dinamit ve patlatma çalışmaları meskenlerde ve mandıralarda çatlaklar, yıkımlar oluşturulacak, köyde yaşam sınırlanacak, hayvancılık ses ve sarsıntı nedeniyle bitecek, raporda ön görülen patlama sayıları bile çevre köylerde yaşamın elverişsiz hale geleceğini gösteriyor. “

YERALTI SULARI KAYBOLACAK

“Bu patlamalar aynı zamanda yer altı kaynak sularının dahada derine inmesini hatta kaybolmasına neden olacaktır. Bu kaçınılmaz bir gerçektir.”

MİLYONLARCA TON ATIK ALANI BÖLGEYİ ZEHİRLEMEYE YETECEK

12 Ay, ayda 30 gün ve günde 24 saat 3 vardiya çalışacak madende milyonlarca ton atık ortaya çıkacak. Uzamanların verdiği bilgiye göre;

ÇED başvuru dosyasına göre yılda kimyasal işlem yapılmış 1 milyon 800 bin ton atık ortaya çıkacak, 3 Milyon ton ön zenginleştirilmeye atık, 2 Milyon tonön konsantre olarak flatasyona,1 milyon ton atık havuzuna gidecek, toplamda asgari olarak en az 2 Milyon 800 Bin ton kimyasala bulanmış toprak adacıkları oluşacak, bölgenin zehirlenmesi için yeterde artar bile”  

https://medyakirsehir.com/

SİYANÜR ÇALIŞMASI DAHA BİTMEMİŞ? SİYANÜR KULLANILACAK

Yılda toplamda 37 milyon ton vecher ve pasa nın işleneceği maden sahasında katı atıkların yanı sıra altını zenginleştirmek için kullanılacak yöntemler ÇED ön başvuru dosyasında üstü kapalı geçirilmiş, 9 Eylül Üniversitesinde devam eden “Tehlikelilik Analiz işlemleri” halen sonuç bulmamış.

Ağır ortam ve Flatasyon işlemlerinde kullanılacak metod ve kimyasallar, Maden atığının doğaya bırakılması gibi işlemlerde somut ifade kullanılmamış, ÇED başvurusunda sadece raporu geçirelim mantığı izlenmiş ve  Kırşehir olarak “Vahşi Madenciliği Göreceksiniz” 

https://medyakirsehir.com/